Gå til indhold

Coronavirus/COVID-19 Slovakiet

Her kan du finde information om konsekvenserne af coronavirus/COVID-19 for danske rejsende og fastboende i Slovakiet.
Senest opdateret 15-10-2021  09:10 (dansk tid)
Hvor du rejser hen, er din egen beslutning og dit eget ansvar. Udenrigsministeriet kan ikke holdes ansvarlig for oplysningerne her på siden.

Det er dit ansvar at overholde ind- og udrejseregler i de lande, du rejser til. Det er de lokale myndigheder i de enkelte lande, der fastlægger reglerne og afgør, om du overholder dem. Derfor anbefaler vi, at du undersøger de aktuelle, lokale regler og retningslinjer, inden du rejser.

Udenrigsministeriet i København og de danske ambassader og konsulater i udlandet vil ikke kunne oplyse mere end, hvad du kan læse her på siden. Vi tilstræber, at oplysningerne på siden er opdaterede, korrekte og dækkende. Vi kan ikke drages til ansvar for evt. problemer med ind- og udrejse, uanset oplysningerne på hjemmesiden.

Rejsevejledning

Udenrigsministeriets rejsevejledninger indeholder gode råd og nyttige oplysninger for bestemte lande, primært rettet mod turistrejsende fra Danmark.

Læs den midlertidige rejsevejledning for Slovakiet.

Information om konkrete restriktioner i Slovakiet opdateres ikke i rejsevejledningen. Ambassaden opdaterer i stedet informationen nedenfor.

Du kan læse mere om, hvordan du skal forholde dig, når du kommer hjem fra en udenlandsrejse på coronasmitte.dk.

Læs svarene på de mest almindelige spørgsmål.

Du kan også downloade vores app Rejseklar og tilmelde dig Danskerlisten, så modtager du information direkte fra os, hvis der indføres nye, større restriktioner i Slovakiet, eller hvis der i øvrigt opstår en krisesituation.

Hvis du ikke har adgang til app’en, kan du tilmelde dig Danskerlisten via vores hjemmeside.

Rejseråd til erhvervsrejse

Udenrigsministeriets rejsevejledninger indeholder gode råd og nyttige oplysninger for bestemte lande, primært rettet mod turistrejsende fra Danmark.

Læs den midlertidige rejsevejledning for Slovakiet.

Information om konkrete restriktioner i Slovakiet opdateres ikke i rejsevejledningen. Ambassaden opdaterer i stedet informationen nedenfor.

Du kan læse mere om, hvordan du skal forholde dig, når du kommer hjem fra en udenlandsrejse på coronasmitte.dk.

Læs vores rejseråd til erhvervsrejser

Læs også regeringens retningslinjer for erhvervsrejser.

Læs om rejserestriktioner og lokale restriktioner nedenfor. 

Indrejserestriktioner for erhvervsrejsende

Der gælder ikke særlige indrejserestriktioner for erhvervsrejsende til Slovakiet. Erhvervsrejsende skal følge foreskrifterne som anført under afsnittet 'Rejserestriktioner'.

Gratis rådgivning til erhvervsrejsende kan findes her

Rejserestriktioner

Nye restriktioner eller lempelser af eksisterende restriktioner kan indføres med meget kort varsel. Du bør derfor holde dig løbende opdateret. Du bør altid følge lokale myndigheders anvisninger.

Alle ikke-vaccinerede over 12 år skal på nær enkelte undtagelser for særlige persongrupper, herunder transport- og buschauffører med internationalt fragtbrev, i 10 dages karantæne ved indrejse i Slovakiet. Ikke-vaccinerede kan tidligst på 5. dagen efter indrejse teste sig ud af karantænen ved en negativ PCR-test i Slovakiet. Fremvisning af en negativ PCR-test eller bevis for antistoffer ved indrejse fritager ikke fra karantæne.

Rejsende fritages for karantæne, hvis man:

  • er vaccineret med en to-dosis vaccine og har fået den 2. dosis mindst 14 dage inden indrejse, og maksimum 12 måneder inden indrejse. Vaccinering med to forskellige vacciner accepteres (krydsvaccinering).
  • er vaccineret med en én-dosis vaccine, og har fået den minimum 21 dage inden indrejse, og maksimum 12 måneder inden indrejse.
  • har antistoffer, og har modtaget den første dosis (både af én og to-dosis vacciner) indenfor 180 dage efter man blev smittet, og der minimum er gået 14 dage og maksimum tolv måneder siden vaccinationen.

Såfremt du er vaccineret før den 9. juli men ikke lever fuldt op til de tre ovenævnte definitioner som vaccineret, kan du komme ud af karantænen, så snart der foreligger et negativt resultat fra en PCR-test, som kan foretages i Slovakiet på indrejsedagen.

Personer over 12 år, som ankommer med fly fra et land, der ikke er anført i Annex 1 i linket her, det vil sige et højrisikoland, skal ved ankomst fremvise en negativ PCR-test, selvom man er fuldt færdigvaccineret. Danmark er ikke et højrisikoland.

Det komplette regelsæt gældende fra den 19. juli vedr. indrejserestriktioner samt undtagelser fra henholdsvis karantæne og registrering kan tilgås i linket her (information på engelsk). 

Test i Slovakiet

Du kan finde oplysninger om teststeder i Slovakiet (primært Bratislava) her

Rejser med børn

Unge mellem 12 og 18 år følger fra den 10. august ikke længere en særlig overgangsordning angående indrejserestriktioner. De er nu underlagt samme karantæneregler som voksne over 18 år.

Registrering og dokumentation

Alle indrejsende, der er fyldt 12 år, skal inden indrejse registrere sig online på eHranica. Indrejsende med fly skal endvidere udfylde en Passenger Locator Form. Man skal til enhver tid kunne fremvise dokumentation for vaccinationer, registreringer og eventuelle undtagelser fra karantænereglerne, enten elektronisk eller via et print. Dokumentationen skal være på enten engelsk, slovakisk eller tjekkisk. Børn under 12 år samt f.eks. transportchauffører er fritaget fra krav om vaccination og onlineregistrering.

Det danske coronapas

Det danske COVID-19 pas med QR-kode anerkendes, både digitalt og i papirform, som dokumentation for testresultat, vaccination og immunitet efter tidligere smitte.

Læs mere om coronapasset her.

Interne rejserestriktioner

Det er muligt at rejse mellem landets distrikter, men følg de lokale anvisninger da der med kort varsel kan opstå forskellige restriktioner mellem de enkelte distrikter. Du kan finde mere information på siden her, hvor man så kan vælge et distrikt (kun på slovakisk).

Testmuligheder

Du kan finde en liste over faciliteter, der mod betaling gennemfører en Covid-19 test i de de enkelte distrikter i Slovakiet her (på slovakisk)

Transitmuligheder

Det er muligt for danske statsborgere og udlændinge med fast eller midlertidig bopæl i Danmark at rejse i transit gennem Slovakiet, hvis det kan sandsynliggøres, at man kan rejse ud af landet igen. Du må tanke undervejs, men ellers må der ikke gøres stop. Transitrejsen skal gennemføres inden for 8 timer. Transitkorridorer, som skal benyttes, er anført via kortet i Annex 2 i linket her. Der stilles ikke krav om vaccination, negativ test eller online registrering ved transit. Hvis indrejselandet efter Slovakiet kræver en negativ COVID-19 test, anbefales det at have en gyldig negativ test med sig inden man krydser grænsen til Slovakiet. 

Læs nærmere om transitregler på det slovakiske udenrigsministeriums hjemmeside (oplysninger på engelsk)

Læs mere om rejser gennem EU på Re-open EU

Lokale restriktioner

Nye restriktioner eller lempelser af eksisterende restriktioner kan indføres med meget kort varsel. Du bør derfor holde dig løbende opdateret. Du bør altid følge lokale myndigheders anvisninger.

Der differentieres mellem fem forskellige risikoniveauer i Slovakiet, alt efter den lokale epidemiologiske situation i de forskellige distrikter. Du kan se det gældende risikoniveau for distrikterne i myndighedernes såkaldte ”Covid Automat” her (kun på slovakisk). Du kan finde nærmere information om tilladte aktiviteter på forskellige faciliteter, så som hoteller, restauranter, kultur- og underholdningssteder indenfor de forskellige risikoniveauer, i oversigten her (kun på slovakisk)

Udgangsforbud

Der er ikke for tiden udgangsrestriktioner i Slovakiet.

Forsamlingsforbud

Reglerne for forsamlingsforbud følger den epidemiologiske situation i distrikterne og kan derfor variere. Det er obligatorisk at bære maske (i visse distrikter FFP2) i alle offentlige rum og offentlig transport. Lokale hygiejneregler skal efterleves. 

Hvis du bliver syg

Hvis du får symptomer, der kan give mistanke om COVID-19, imens du rejser i udlandet, skal du selvisolere og følge de lokale myndigheders anvisninger samt hurtigst muligt tage kontakt til din rejseforsikring.

Public Health Authority of the Slovak Republic tlf: +421 (0) 917 222 682

Hvis de lokale myndigheder beder dig om at gå i karantæne, bør du følge deres anvisninger. Du bør også samarbejde med de lokale myndigheder om kontaktopsporing, hvis det bliver relevant.

Udenrigsministeriet kan ikke påvirke de restriktioner, som andre lande vælger at indføre for at forhindre videre smittespredning.

Du kan altid kontakte ambassaden eller Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter 24/7 ([email protected] / +45 3392 1112), hvis du har brug for rådgivning.

Udenrigsministeriet modtager mange spørgsmål om, hvordan man skal forholde sig, hvis man bliver syg i udlandet.  

Læs svarene på de mest almindelige spørgsmål.

Læs mere om symptomer på COVID-19 hos Sundhedsstyrelsen.

Udrejse af Slovakiet

Der er forskellige rejsemuligheder fra Slovakiet til Danmark.

Fly: Slovakiets lufthavne er åbne for flytrafik i begrænset omfang. Du kan orientere dig om fly og eventuelle aflysninger på lufthavnens hjemmesider:

Vær opmærksom på, at der kan være begrænsede afgange.

Tog: Internationale togforbindelser kører i begrænset omfang. Hold dig orienteret på Železničná spoločnosť Slovensko.

Bus: På Flixbus' hjemmeside kan du holde dig orienteret om afgange og eventuelle aflysninger.

Bil: Det er muligt at rejse ud af Slovakiet i bil.

Læs mere om rejser gennem EU på Re-open EU

Indrejse i Danmark

På coronasmitte.dk kan du læse om krav ved indrejse i Danmark. 

Udenrigsministeriet kan ikke besvare spørgsmål om indrejse eller transit i Danmark. Sådanne spørgsmål skal stilles til Politiet. Du kan finde kontaktoplysninger og åbningstider på coronasmitte.dk.

Udenrigsministeriet kan ikke svare på sundhedsfaglige spørgsmål om coronavirus/COVID-19, vaccination eller test. Sådanne spørgsmål skal stilles til den myndighedsfælles hotline. Du kan finde kontaktoplysninger og åbningstider på coronasmitte.dk.

Mere information

Lokale myndigheders hotline

Public Health Authority of the Slovak Republic
Tlf: +421 (0) 917 222 682

Lokale nyhedsmediers hjemmesider
The Slovak Spectator
News Now

Udenrigsministeriet og den danske ambassade rådgiver ikke om sundhedsfaglige spørgsmål, men henviser til Sundhedsstyrelsen og Statens Serum Institut

De danske myndigheder har samlet informationer om den danske indsats mod coronavirus/COVID-19 på en fælles myndighedsside.

Kontakt

Du kan kontakte ambassaden i Østrig samt det danske konsulat i Bratislava inden for almindelig åbningstid.

Du kan altid kontakte Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter 24/7.

Du kan også downloade vores app Rejseklar og tilmelde dig Danskerlisten, så modtager du information direkte fra os, hvis der indføres nye, større restriktioner i Slovakiet eller hvis der i øvrigt opstår en krisesituation.

Hvis du ikke har adgang til app’en, kan du tilmelde dig Danskerlisten via vores hjemmeside.