Spring til indhold

Velux fejrer fem årtier i Østrig

17.10.2014  16:41
Velux runder et halvt århundrede i Østrig, der siden 1964 har nydt godt af grønne danske vinduesløsninger. Det skarpe hjørne blev fejret på behørig vis i det østrigske hovedkvarter, hvor fødselaren fik lykønskninger med på vejen af den danske ambassadør.

Det danske firma Velux understregede med fejringen af sit 50 års jubilæum i Østrig de to landes fælles engagement for vedvarende energi. Opfindelsen af ovenlysvinduet, der kombinerer bedre boligforhold med energibesparelse, har lige siden grundlæggelsen af firmaet i 1941 haft en bred international gennemslagskraft. Velux har afdelinger i 40 lande og sidder på en betydelig andel af markedet for tagvinduer i Europa og Østrig.

 

Martin Lackner fra Velux i Østrig i selskab med sin danske kollega Christian Bækgaard og den danske ambassadør Liselotte Plesner.  

Grønne frontløbere
Omgivet af ovenlysvinduer, ansatte og gæster i det østrigske hovedkvarter lykønskede den danske ambassadør Liselotte Plesner Velux med mærkedagen. Hun fremhævede bl.a. firmaets grønne profil. Som frontløber inden for CO2 neutralt byggeri udgør Velux sammen med en række andre danske firmaer som Rockwool, Grundfos og Kamstrup en sektor, der har vist sig at være en international eksportsucces. Derudover bidrager de grønne erhverv til jobskabelse. Alene inden for vindenergi beskæftiger firmaer såsom Vestas og Siemens Wind Power 30.000 mennesker i Danmark.