Spring til indhold

Indvielse af cykelstativer starter cykeltur og debat om byplanlægning

12.06.2014  13:58
Wiens viceborgmester Maria Vassilakou klipper snoren til nye cykelstativer foran den danske ambassade i Wien med den anerkendte danske byplanlægger Jan Gehl og Danmarks ambassadør Liselotte Plesner.

Foto: Danmarks Ambassade & Faste Mission, Wien

Startskuddet for cykelturen var indvielsen af cykelstativer foran den danske ambassade, som allerede nu benyttes til både ambassadens knaldrøde tjenestecykler men også af andre cyklister i nabolaget. Tjenstecyklerne er et hurtigt, praktisk og bæredygtigt dagligt transportmiddel for ambassadens ansatte.

Foto: Danmarks Ambassade & Faste Mission, Wien

Cykeltur indleder debat med Jan Gehl om byplanlægning

Endemålet for dagens cykeltur er indvielsen af udstillingen ”The Good City” og en podiumdiskussion om byplanlægning med Jan Gehl som oplægsholder. Fokus er her netop på byer, som f.eks. København, der prioriterer levende byrum med plads til fodgængere og cyklister. Udstilling og podiumsdiskussion finder sted i Amtshaus 7. Bezirk, Hermanngasse 20-24.

Foruden Jan Gehl deltager Wiens viceborgmester Maria Vassilakou, Danmarks ambassadør Liselotte Plesner, medlem af Verkehrsclub Österreich (VCÖ) Bettina Urbanek og cykelkoordinator Martin Blum, Stadt Wien.

Undervejs på cykeltur passerer deltagerne desuden det østrigske parlament tegnet af den danske arkitekt Theophilius Hansen og det travle handelsstrøg Mariahilfer Strasse, som netop nu bygges om til et attraktivt gågademiljø med plads  til cyklister.

Halvdelen af københavnerne cykler i hverdagen

København er brolagt med næsten 400km cykelsti, som benyttes flittigt i hverdagen af byens indbyggere. Der er i alt 650.000 cykler i København - hvilket er flere end der er indbyggere.

Over halvdelen af københavnerne tager cyklen på arbejde. dagligt tilbagelægger danskerne omkring 1,2 mio. km på den tohjulede. Det svarer til to cykelturer til månen og tilbage igen.

Danmark er sammen med Holland det land i verden, hvor flest transportture foregår på cykel. Det afspejler danskernes syn på cyklen som et sundt, bæredygtigt og effektivt transportmiddel. 

Ambassadens tjenestecykler viser cyklen som transportmiddel

Interessen i Østrig for cyklen som et effektivt dagligt transportmiddel både privat og arbejdsmæssigt er stigende. Det viser den overraskende megen opmærksomhed de danske tjenestecykler og den danske ambassadør Liselotte Plesner har fået i Østrig, når ambassadøren er cyklet til f.eks. Bundespræsidentens nytårsreception eller sammen med borgmestrene i Salzburg og Linz.

Selv Conchita Wurst, Østrigs verdensberømte Eurovision-vinder, har cyklet på ambassadens røde tjenestecykler.