Spring til indhold

Udstilling "Diplomati i billeder" i Salzburg

07.11.2019  14:45
Forbilledligt diplomati med danske nuancer i Salzburg

Sammenslutningen i et konsulært korps mellem repræsentanterne i Salzburg kunne fejre 50-års jubilæum i år. Danmarks konsul i Salzburg, Dr. Michael Dyck, er også en del af dette netværk.

Det konsulære korps’ 50-årige jubilæum i Salzburg blev fejret med en særlig udstilling med titlen ’diplomati i billeder’ i Kleßheimer Kavalierhaus, som ud over den danske konsul bl.a. også Salzburgs regeringschef, W. Haslauer, og borgermester, H. Preuner, deltog i. På ferniseringen var maleriet ”Solnedgang over havet” af den færøske kunstner Samuel Joensen-Mikines udstillet. Maleriet var udlånt til udstillingen i Salzburg, idet det normalt pryder residensen i Wien, hvor Danmarks nuværende ambassadør og faste repræsentant, René Rosager Dinesen, residerer.

De fem danske konsulater i Østrig såvel som konsulaterne i Slovakiet, Slovien, Albanien og Kosovo udfører et værdifuldt og meget professionelt stykke arbejde, herunder særligt borgerserviceydelser til danske statsborgere, og er derfor en uvurderlig støtte for Danmarks Ambassade & Faste Mission i Østrig som er beliggende i hovedstaden, Wien.

 

(©Land Salzburg/Franz Neumayr). "Solnedgang over havet" og æregæster Bgm. Harald Preuner og Landeshauptmann Wilfried Haslauer. 

(©Landes-Medienzentrum, Dr. Michael Dyck)

(©Landes-Medienzentrum, Dr. Michael Dyck)