Spring til indhold

Udtalelse fra statsminister Helle Thorning-Schmidt vedrørende skudepisoderne i København

15.02.2015  12:28

(15.2.2015)

På baggrund af hændelserne i nat udtaler statsminister Helle Thorning-Schmidt: 

”Det er en uendelig trist morgen, hvor vi alle tænker på ofrene og deres pårørende. To uskyldige mennesker har mistet livet som følge af en kynisk terrorhandling mod Danmark.

Dagen og natten igennem har politiet handlet hurtigt og målrettet for at sikre borgerne. Jeg er glad og lettet over, at politiet har uskadeliggjort den formodede gerningsmand bag de to skyderier. Jeg vil fortsat opfordre alle til at følge politiets anvisninger og være årvågne.

Jeg vil gerne udtrykke min dybeste respekt for politiets og andre myndigheders store indsats. Det gælder ikke mindst de sårede betjente og deres kollegaer, der uselvisk har bragt sig i direkte fare for at beskytte os andre.

Regeringen følger udviklingen nøje. Ingen skal slippe af sted med at angribe det åbne, frie og demokratiske danske samfund.” 

(14.2.2015)

På baggrund af hændelserne på Østerbro i dag udtaler statsminister Helle Thorning-Schmidt:

”Danmark er i dag blevet ramt af en kynisk voldshandling. Alt tyder på, at skyderiet på Østerbro var et politisk attentat og dermed en terrorhandling.
Mine tanker og dybeste medfølelse går til ofrene og deres pårørende.

Politiet er i fuldt beredskab over hele landet. Alle ressourcer er sat ind. Myndighedernes første prioritet nu og her er at fange gerningsmændene.

Umiddelbart efter meldinger om skyderiet trådte Den Nationale Operative Stab sammen under ledelse af Rigspolitiet. Regeringens Sikkerhedsudvalg har kl. 18.00 holdt møde om sagen. Regeringen følger udviklingen tæt.

Skudattentatet er en handling som fylder mig med dyb vrede. Alt vil blive sat ind på at finde de skyldige og bringe dem for en domstol.

Jeg vil opfordre alle til at bakke op om myndighedernes arbejde. Vi står foran nogle svære dage, hvor vores sammenhold vil blive testet. Men i Danmark vil vi aldrig bøje os for vold.”