Spring til indhold

Ny dansk TV-serie vinder priser

20.02.2014  12:34
'Arvingerne' er kåret til bedste dramaserie ved dette års FIPA-festival i Biarritz. Det er anden gang på tre år, en dansk serie løber med hovedprisen.

 

’Arvingerne’ byder på skuespilpræstationer af bl.a. Trine Dyrholm (Den skaldede frisør, Festen) og Jesper Christensen (Casino Royal, Bænken) Foto: Danmarks Radio.

Danske dramaserier som ’Borgen’, ’Broen’ og ’Forbrydelsen’ har allerede en global seerskarer. Dømt på rekordagtige danske seertal er den nye dramaserie ’Arvingerne’ en klar succes. Knap 40 % af danskerne ser serien, som fik dansk TV-premiere 1. januar.

’Arvingerne’ er seneste skud på stammen af danske primetimeserier, der høster internationale priser. Ved dette års FIPA, International Festival of Audiovisual Programmes, modtog ’Arvingerne’ den internationale FIPA d’Or-pris for ’bedste dramaserie’ og for ’bedste manuskript’.

Sidste gang en dansk dramaserie modtog priser ved FIPA var i 2011, hvor ’Borgen’ blev kåret til ’bedste dramaserie’ og modtog prisen for ’bedste soundtrack’.

’Arvingerne’ er ifølge Danmarks Radio solgt til over 12 lande, heriblandt England, Australien, Benelux-landende og Frankrig. Tyskland har afgivet bud. Salget af 2. sæson starter på den internationale tv-festival i Cannes i april.