Spring til indhold

Den danske ambassadør på besøg i Kosovo

07.02.2020  16:01

Danmarks ambassadør & faste repræsentant i Østrig, René Rosager Dinesen varetager også de danske bilaterale opgaver i forhold Kosovo, hvorfor han bl.a. den 3. februar 2020 besøgte Pristina.

 

Udover bilaterale møder i Kosovos udenrigsministerium mødtes ambassadøren blandt andet også med chefen for KFOR, Major General Michele Risi (Italien) samt danske soldater, der er udsendt til tjeneste ved KFOR’s hovedkvarter i Pristina. KFOR er en NATO-ledet mission, der på et mandat fra FN har haft en ledende fredsbevarende operation i Kosovo siden 1999. Danmark har siden starten ydet et væsentligt troppebidrag til KFOR. I øjeblikket er i alt 35 danske soldater udsendt til missionen.

 

Under besøget var der også lejlighed til at møde Danmarks honorære konsul i Kosovo, Ahmet Hasolli. Ved samme lejlighed mødtes Danmarks honorære konsul i Albanien, Përparim Kalo, som havde taget turen til Pristina. Begge konsuler udfører et vigtigt arbejde som led i den danske udenrigstjenestes assistance til danske statsborgere, som kommer i nød under rejser og ophold i udlandet. Dette professionelle, værdifulde arbejde værdsættes meget.

  

Danish soldiers

 

Honorary Consuls

 

Major General Michele Risi