Spring til indhold

Cyklende ambassadør til nytårskur hos den østrigske præsident

Om end vejrforholdene ikke var optimale, valgte Danmarks ambassadør i Wien, René Dinesen, den 8. januar at hoppe op på en af ambassadens fire rød-hvide tjenestecykler til nytårskur hos præsident Alexander van der Bellen.

Ankomsten på cykel til præsidentens kancelli, som er beliggende i det storslåede forhenværende kejserslot Hofburg, vakte også i år opsigt, da den udgjorde en kontrast i rækken af sorte limousiner, som transporterede de øvrige ambassadører til nytårskur. Foruden René Dinesen, havde den britiske ambassadør, Leigh Turner, også trodset regnvejret til cykels.

Den opsigtvækkende cykeltur slår et slag for bæredygtighed og en sund livsstil, som den danske cykelkultur på fornem vis repræsenterer. Dermed vil vi vise, at alle kan gøre en forskel og være med til at sikre samfund med høj livskvalitet.

Til stor glæde har reaktionerne på cykelturen været overvældende positive. Dette skyldes ikke mindst, at præsident Van der Bellen bragte en video af to de cyklende ambassadører på Facebook, som har fået mere end 100.000 visninger. Find videoen her.

Forhåbentlig vil cykelturen være med til at sætte fokus på behovet for miljøbevidste valg hos de folkevalgte såvel som hos borgerne, herunder behovet for en øget ’grøn’ mobilitet og cykelvenlig infrastruktur.

Vi ser allerede frem til næste års cykeltur!