Spring til indhold

Den danske ambassadør tager cyklen til den årlige nytårskur

Igen i år valgte Danmarks ambassadør & faste repræsentant i Østrig, René Rosager Dinesen, at hoppe på cyklen til den årlige nytårskur hos den østrigske præsident Alexander Van der Bellen.

 

Det er blevet til en tradition for Danmarks ambassadør i Østrig at cykle til årets nytårskur hos den østrigske præsident Alexander Van der Bellen på én af de fire rød-hvide ambassadecykler.

 

Nytårskuren finder sted i præsidentens kancelli på det tidligere kejserslot Hofburg i centrum af Wien. Ambassadørens ankomst på cykel fik igen i år stor opmærksomhed, da det udgjorde en kontrast mellem de mange limousiner, som de andre deltagende ambassadører blev kørt til nytårskuren i. Ud over René Rosager Dinesen valgte også den svenske, hollandske, newzealandske og italienske ambassadør at cykle til arrangementet og sætte fokus på bæredygtig mobilitet.

 

Ambassadøren repræsenterer med sin cykeltur Danmark som cykelnation og slår et slag for bæredygtighed og miljøbevidste løsninger. Det er vigtigt, at vi sætter fokus på klimaet og gør brug af klimavenlige transportmidler, når vi har mulighed for det og dermed skaber en grønnere fremtid. Samtidig vil vi vise, at alle kan gøre en forskel og dermed sikre tiltag på klimaområdet, cykelvenlig infrastruktur og grøn mobilitet.

 

Se ambassadørens cykeltur i videoen her.

 

Vi glæder os til at videreføre traditionen og ser frem til næste års cykeltur til nytårskuren!