Spring til indhold

Invitation: Udenrigsminister Jeppe Kofod om retningen for Danmarks udenrigspolitik anno 2020

05.02.2020  13:28

I år fylder det danske udenrigsministerium 250 år. Verden har undergået store forandringer, og intet er i dag, som det var dengang. I disse år sker forandringerne med en hidtil uset hastighed. Vilkårene for dansk udenrigspolitik anno 2020 er præget af enorm usikkerhed og kompleksitet. Stigende spændinger mellem Kina og USA udgør et af de væsentlige elementer sammen med Ruslands aggressive adfærd i Danmarks nærområde. Terrortruslen er fortsat markant. Dertil er globaliseringens idé om samarbejde og demokratiets spredning udfordret af autokratiske regimer. Det bringer Vesten og demokratierne i defensiven og udfordrer menneskerettighederne globalt. Det multilaterale samarbejde om globale udfordringer som klima, handel og bæredygtighed har svære vilkår med den nuværende amerikanske præsident. Og hvordan vil Danmark indgå i EU samarbejdet efter at Brexit nu er en realitet? Kan Danmark bidrage afgørende til at løse klimakrisen og hvordan? En ny arktis-strategi er under udformning kan ministeren løfte sløret for indholdet i den?

Efter udenrigsministerens oplæg er der mulighed for at stille spørgsmål. Til slut vil udenrigsminister Jeppe Kofod overrække priser til de tre vindere i Det Udenrigspolitiske Selskabs og Udenrigsministeriets artikelkonkurrence om en grøn klimapolitik. Artikel-vinderne vil derefter holde 3 korte oplæg med udgangspunkt i deres artikler.
Arrangementet modereres af lektor Rasmus Mariager, Saxo-Instituttet, og Kerrin Linde, udlandsredaktør ved Kristeligt Dagblad.

Program

Velkomst
Ulrik Federspiel, Formand for Det Udenrigspolitiske Selskab

Tale
Udenrigsminister Jeppe Kofod: Retningen for Danmarks udenrigspolitik anno 2020
Prisoverrækkelse

Udenrigsminister Jeppe Kofod
Kort oplæg af artikelvinderen

Tid og Sted:
Torsdag den 20. februar kl. 17.00-19:00
Københavns Universitets Søndre Campus

Tilmelding
Alle er velkomne, men da der er et begrænset antal pladser, er tilmelding nødvendig.
Tilmeld dig arrangementet.