Spring til indhold

Kristian Jensen om nyt humanitært initiativ: Vi bringer erhvervslivet i spil

07.03.2016  07:49

”Vi har brug for at bringe private investeringer, privat risikovillighed og privat foretagsomhed i spil – også i det humanitære arbejde. Det handler om at være med til at skabe helt konkrete løsninger på helt konkrete problemer for flygtninge, internt fordrevne og de lokalsamfund, som huser dem,” siger Kristian Jensen og uddyber:
 
”Vi tilbyder derfor økonomisk støtte til nye partnerskaber mellem virksomheder og nødhjælpsorganisationer. Hidtil har Udenrigsministeriets erhvervsprogrammer været målrettet det langsigtede udviklingssamarbejde. Men det laver vi nu om på, så danske virksomheder som for eksempel Grundfos i samarbejde med en nødhjælpsorganisation kan søge tilskud til at afprøve muligheder for sammen med lokale partnere at udvikle løsninger på konkrete problemer som for eksempel vandforsyning i flygtningenes nærområder.”
 
”Det handler om, at offentlige investeringer skal skabe muligheder for, at andre investeringer i humanitære indsatser kan komme i spil. Dermed kan vi nå ud til flere flygtninge med den nødvendige hjælp,” siger udenrigsminister Kristian Jensen.
 
Offentliggørelsen af initiativet finder sted på Grundfos i Bjerringbro og markerer samtidig starten på en række folkemøder med udenrigsministeren om Danmarks udviklingssamarbejde. Deltagerne i folkemøderne er virksomheder, organisationer og almindelige danskere, der inviteres til at komme med nye ideer og input til at løse verdens globale udfordringer med fattigdom og flygtninge.
 
Den nye støttemulighed for samarbejde mellem danske virksomheder og humanitære organisationer indgår i programmet, Danida Business Explorer.
 
Med Danida Business Explorer kan der søges penge til projekter i danske prioritetslande i Afrika og Asien og i en række andre udviklingslande. Med det nye initiativ kan der nu også søges penge til humanitært orienterede projekter i Syrien, Libanon, Jordan, Irak, Yemen, Sudan og  CAR, hvor Danmark er engageret i humanitært hjælpearbejde.
 
Der er i første omgang afsat otte millioner kroner i 2016 fordelt på to ansøgningsrunder med ansøgningsfrist den 31. marts og den 31. august.
 
Efter Grundfos i Bjerringbro fortsætter folkemøderne i dag med engagementer i Ålborg og Hjørring. Senere følger Århus, Odense og København.

For yderligere information, kontakt Poul Kjar, tlf. 41 86 59 75.