Spring til indhold

Women Deliver-konference i København

03.03.2016  15:36

Den 16.-19. maj 2016 er København værtsby for Women Deliver-konferencen – den største globale konference om kvinders rettigheder og sundhed i dette årtusind.

Mere end 5000 globale og lokale ledere, politiske beslutningstagere, forskere, repræsentanter for den private sektor, NGO’er, journalister samt unge fra 150 lande vil sætte fokus på, hvordan de nye Verdensmål for bæredygtig udvikling, der blev vedtaget i FN i september 2015, kan omsættes i konkrete fremskridt for piger og kvinder.

Women Deliver-konferencen 2016 finder sted i Bella Center og åbnes officielt mandag den 16. maj kl. 16.30 af blandt andre Hendes Kongelige Højhed Kronprinsessen, der er protektor for konferencen, og statsminister Lars Løkke Rasmussen.

• Tilmelding til konferencen . Medier kan tilmelde sig gratis ved at søge om presseakkreditering

 Information om konferencen og om organisationen Women Deliver.

På konferencen vil der være lejlighed til at deltage i mere end 150 forskellige møder og begivenheder. Blandt de mange talere på konferencen er Verdensbankens præsident, Dr. Jim Young Kim, Norges tidligere statsminister Gro Harlem Brundtland, Richard Horton, chefredaktør for The Lancet, Tawakkol Karman, nobelprismodtager og stifter af Women Journalists Without Chains, og sanger og aktivist, Annie Lennox.

Frem mod og under konferencen vil en bred vifte af danske aktører fra industrier, foreninger samt sports- og kulturlivet sikre opmærksomhed om konferencens tema og på Danmarks stærke indsats for kvinders rettigheder. Dette arbejde ledes af Hansen Agenda, der står i spidsen for det danske Women Deliver konsortium.

• Information om danske aktiviteter.

Kontaktpersoner:

Women Deliver: Jessica Malter jmalter@womendeliver.org       

Udenrigsministeriet: Thea Christiansen thechr@um.dk

Hansen Agenda: Lotte Hansen lotte@hansenagenda.dk

Pressemeddelsen til download