Spring til indhold

Kristian Jensen på vej til Washington: Mere end nogensinde brug for alliancen mellem Danmark og USA

07.03.2016  18:51

Udenrigsminister Kristian Jensen tager til Washington den 9. marts for at mødes med den amerikanske udenrigsminister John Kerry og andre amerikanske beslutningstagere. På dagsordenen er bl.a. samarbejdet om Ukraine, Syrien, ISIL, Arktis og handel. 
 
”Timingen i mødet er helt optimal. Europa og verdenssamfundet står midt i nogle voldsomme udfordringer. Og det er netop nu helt nødvendigt, at Danmark, Europa og USA arbejder sammen om at løse udfordringerne. Sammen kan vi sætte standarder og arbejde for fred, demokrati, menneskerettigheder og frihandel.
 
Formålet med mit besøg og møde med John Kerry er at styrke den transatlantiske alliance og diskutere, hvordan vi kan gøre endnu mere på nogle af de store aktuelle globale udfordringer. Det gælder bestræbelserne på at skabe varig fred i Syrien, at sikre fremdrift og fremskridt i Ukraine, i kampen mod ISIL og andre terrororganisationer, samt at udbygge det konstruktive samarbejde i Arktis.
 
Danmark tager globalt ansvar og det er bidraget til koalitionen mod ISIL, som regeringen annoncerede i sidste uge, et godt eksempel på. Jeg vil også slå et slag for, at USA og EU så hurtigt som muligt bliver enige om en ny frihandelsaftale, TTIP. Det vil gavne vores økonomier og vores forbrugere”, siger Kristian Jensen.
 
For yderligere information kontakt presserådgiver Dorte Bryde Mikkelsen, tlf.: 5077 8698 el. Lars Peter Levy, tlf.: 4190 4124.