Spring til indhold

Udenrigsminister Lene Espersens kommentar til den seneste udvikling i Syrien

31.07.2011  18:05

Jeg er forfærdet over og fordømmer det syriske regimes voldelig angreb på civilbefolkningen i Hama, hvor der allerede er meldinger om mindst 45 dræbte efter at militæret med kampvogne og andre tunge våben indtog byen i morgentimerne.

 

Det kunne tyde på, at det syriske regime forsøger at slå hårdt ned på oppositionen forud for Ramadanen som begynder i morgen.

  • Det syriske militærs operationer imod civilbefolkningen i Hama og andre steder rundt om i Syrien sætter yderligere spørgsmålstegn ved troværdigheden af den reformproces og den nationale dialog, som den syriske præsident har annonceret.
  • Det internationale samfund må gøre det helt klart for den syriske præsident og det syriske regime, at der kun er én vej frem – volden må standses øjeblikkeligt og oppositionens legitime krav imødekommes.
  • Vi må fra det internationale samfund klart opfordre til, at de tidligere løfter om reformer og dialog tages alvorligt og efterleves.
  • Som jeg har sagt tidligere, er det klart at præsident Assad, i takt med at volden fortsætter og der ikke leveres på de luftige løfter om reformer, mister mere og mere legitimitet. Dagens uacceptable begivenheder har kun understreget denne udvikling.