Spring til indhold

Kristian Jensen mødtes med Kinas statsråd Yang Jiechi

16.04.2016  20:16

""

Udenrigsminister Kristian Jensen har i dag mødt den øverste ansvarlige for udenrigsanliggender i Kinas statsråd, den såkaldte ’superudenrigsminister’ Yang Jiechi, der er på besøg i Danmark. 

 
På dagsordenen for mødet var blandt andet partnerskabet mellem Danmark og Kina, menneskerettigheder, den regionale situation i Asien samt udviklingen i Ukraine, Syrien og Afghanistan.


”Kina var et af de første lande, jeg besøgte som ny udenrigsminister, og Statsråd Yangs besøg i København er endnu et stærkt vidnesbyrd om det gode og tætte samarbejde mellem Danmark og Kina. Det skal vi blive ved med at udbygge og udvikle, og derfor har vi i dag gjort status på vores strategiske partnerskab fra 2008. Vi har drøftet, hvordan vi kan arbejde endnu tættere sammen inden for bl.a. energi, innovation og fødevaresikkerhed, hvor danske virksomheder og myndigheder har ekspertise, som efterspørges fra kinesisk side.


Vi drøftede naturligvis også udviklingen i bl.a. Syrien, Nordkorea og Afghanistan, og vi har haft en ærlig dialog om udviklingen i Kina, herunder menneskerettigheder. Vores møde bekræftede, at Danmark og Kina har et særligt forhold, og jeg vil arbejde aktivt for at bygge videre på vores fælles interesser”, siger Kristian Jensen.

For yderligere information kontakt:
Presserådgiver Dorte Mikkelsen, 50778698
Presserådgiver Lars Peter Levy, 41904124