Spring til indhold

Danmark sender yderligere nødhjælp til hungersnøden på Afrikas Horn

04.08.2011  22:27

Med en stigning på over 1 million flere nødstedte i løbet af en uge på Afrikas Horn breder krisen sig hastigt. Over 12,4 millioner mennesker har akut brug for hjælp. Værst er det i Somalia, hvor næsten 1,3 mio. børn er afhængige af nødhjælp, og heraf er halvdelen allerede alvorligt underernærede.

Udviklingsministeren udtaler i den forbindelse:

”Tørkesituation er nu så alvorlig, at hungersnøden breder sig. Vi bliver nødt til at øge vores hjælp markant. FN betegner dette som den værste sultkatastrofe i 60 år. Der er behov for at give akut nødhjælp til over 12 mio. mennesker, et tal som stiger drastisk hele tiden. Specielt i det sydlige og centrale Somalia er situationen meget alvorlig, og vi ser massive flygtningestrømme ud af landet og ind i flygtningelejrene i Kenya og Etiopien. Lande, som i forvejen selv er ramt hårdt af fødevarekrisen. Det er afgørende, at hjælpen kommer hurtigt frem, og jeg har besluttet omgående at yde 30 mio. kroner gennem de danske nødhjælpsorganisationer.

FN har også bedt Danmark om hjælp til at koordinere nødhjælpsindsatsen i Dollo Ado i det sydlige Etiopien. Det er altafgørende, at hjælpen er godt koordineret, hvis vi skal hjælpe de mange millioner mennesker, der har behov for nødhjælp. Vi har derfor finansieret, at Beredskabsstyrelsen sender eksperter til Etiopien.”

Med dette bidrag har Danmark inden for den sidste måned givet i alt 130 mio. kr. som akut nødhjælp til Afrikas Horn. Herudover er efterårsbidraget til WFP fremrykket til omgående udbetaling, således at en del af pengene kan bruges på Hornet nu. Danmark er internationalt blandt de 5-6 største bilaterale donorer af nødhjælp til Afrikas Horn. Med den nuværende bevilling har Danmark ydet humanitær bistand til Afrikas Horn for over 200 mio. kr. i 2011.