Spring til indhold

H.K.H Kronprinsessen besøger Marokko d. 3. - 4. oktober

19.09.2019  12:59

Udenrigsministeriets Dansk-Arabisk Partnerskabsprogram (DAPP), FN’s Udviklingsprogram (UNDP) og den marokkanske regering afholder d. 30. september – 4. oktober 2019 et innovations- og dialogseminar, Youth Innovation Summit (YIS), i Rabat, Marokko.

”Jeg er utroligt glad for, at Kronprinsessen rejser til Marokko for at fremme den positive unge-dagsorden. Her vil marokkanske talenter præsentere deres bud på innovationsprojekter og drøfte entreprenørskab med blandt andre danske entreprenører. Det er et rigtigt godt eksempel på aktiviteter under Dansk-Arabisk Partnerskabsprogram (DAPP). Programmet danner grundlag for styrket dialog, forståelse og samarbejde mellem Danmark og Nordafrika,” siger udenrigsminister Jeppe Kofod.

I løbet af de fem dage vil 100 udvalgte unge talenter fra Marokko deltage i et innovationsforløb, som afsluttes den 4. oktober med en åben festival med deltagelse af borgere, studerende, danske og marokkanske virksomheder, NGO’er samt marokkanske offentlige myndigheder.

Kronprinsessen vil åbne den afsluttende dialogfestival, hvor de unge talenter skal præsentere deres innovationsprojekter for offentligheden og vil deltage i forskellige arrangementer på festivalpladsen, herunder et motionsløb og en paneldiskussion med unge entreprenører. Herudover vil Kronprinsessen møde de unge marokkanske talenter for at drøfte de erfaringer de har gjort sig i forbindelse med deres deltagelse i Youth Innovation Summit.

Under besøget vil Kronprinsessen ligeledes have mulighed for at mødes med lokale partnere, danske virksomheder og civilsamfundsorganisationer.
Formålet med YIS er at placere de unge centralt i udviklingen af nye ideer og løsninger for at sikre en øget ungdomsbeskæftigelse, bæredygtig udvikling samt fremme af social deltagelse og etablering af nye platforme for politisk dialog på tværs af generationer i Marokko.

Yderligere oplysninger
Læs mere på Youth Innovation Summit’s hjemmeside

Kontaktinformation
Jette Samuel Jeppesen, Udenrigsministeriet: +45 61979080