Spring til indhold

Dygtig akademiker søges til vikariat på Danmarks Ambassade i Østrig

01.09.2016  10:46
Vi leder efter en dygtig akademiker med interesse for østrigsk og europæisk politik samt public diplomacy til et vikariat på ambassaden

Danmarks Ambassade & Faste Mission i Wien varetager Danmarks politiske og økonomiske interesser i Østrig, Slovenien, Slovakiet og Makedonien (FYROM), samt repræsenterer Danmarks interesser i en række internationale organisationer med sæde i Wien (OSCE, FN, IAEA, m.fl.).

Dine arbejdsopgaver
Som akademisk medarbejder i ambassadens bilaterale afdeling vil du primært arbejde med det bilaterale forhold mellem Danmark og Østrig i bredeste forstand.

Dine opgaver
- Analyser og rapportering om aktuel østrigsk politik, særligt forud for EU rådsmøder
- Ambassadens presse, Public Diplomacy og kulturarbejde i Østrig inkl. Facebook og hjemmeside i tæt samarbejde med en række kolleger
- Inddragelse i ambassadens eksportfremmearbejde
- Organisering og gennemførelse af minister- og delegationsbesøg, foredrag mv.
- Meget andet på en travl arbejdsplads med ansvar for Danmarks relationer til fire lande og et større antal internationale organisationer

Kvalifikationer
Du er udadvendt, selvstændig og analytisk skarp. Du kommunikerer effektivt skriftligt og mundtligt, og planlægger og gennemfører dine opgaver med blik for skiftende prioriteter og i tæt samarbejde med dine kolleger på ambassaden.

Det er vigtigt, at du forstår og taler tysk på højt niveau, så du selvstændigt vil kunne deltage i møder og briefinger på tysk. Du har formentlig en samfundsfaglig eller humanistisk uddannelsesbaggrund.

Ansættelsesvilkår
Lokal ansættelse i vikariat (seks måneder med evt. mulighed for forlængelse). Løn fastsættes efter kvalifikationer. Ansættelse forudsætter en dansk sikkerheds-godkendelse. Der er tale om en fuldtidsstilling.

Arbejdsstedet er Danmarks Ambassade i Wien med tiltrædelse hurtigst muligt.

Ansøgningsfrist
Ansøgning (på dansk eller tysk) per mail til vieamb@um.dk. Medsend CV, afsluttende eksamensbevis og evt. øvrige relevante bilag med frist 15. september 2016 kl. 12.00.

Vi forventer at afholde ansættelsessamtaler i Wien og/eller København i september måned.

Kontakt
Alle spørgsmål om stillingen på ambassaden i Wien er velkomne og rettes til souschef Mads Weck Hansen, (madhan@um.dk +43 699 117 22022).